Château d'Azans

Da vi ankom til D'Azans blev vi modtaget af Lis og Finn og vist ind i vores lejlighed. Vi havde før været flere gange i Dole, så tiden blev brugt på slottet og ikke sigthseeing. Så vi hyggede os med grill på gårdspladsen og den lokale vin. Vi kan ellers godt anbefale et besøg i Dole, som er en gammel historisk by der gennemløbes af floden Doubs. Her er en fin campingplads i byen, hvorfra der kun er 5 minutters gang til centrum. Camping Le Pasquier, www.camping-le-pasquier.com. Vi brugte lidt af tiden til at finde overnatninger det sidste stykke hjem. 

 

Udsigten fra Lis og Finns lejlighed

Aftensmaden nydes

Heidelberg

Heidelberg

Efter et par hyggelige dage i godt selskab gik det videre nordpå, denne gang med stop i Heidelberg, hvor vi havde fået værelse på Hotel Leonardo, ikke så langt fra centrum. Afstanden fra Dole var kun ca 400 km, og uden campingvogn nåede vi frem først på eftermiddagen. Vi tog en tur ind til byen og gik en tur i den gamle bydel langs floden Neckar. Senere fandt vi et hyggeligt spisested, hvor vi indtog aftensmaden. Vores datter var på teltferie med en veninde i Goslar, så vi ville finde et hotel tæt på dem som vores næste stop. Valget faldt på Hotel Harzlodge, som så spændende ud. Vi ankom til dette specielle sted, som lignede en mellemting mellem en gammel filmkulisse og en campingplads. Fik anvist værelse, som var pænt og rent, men ret kedeligt. Men en fin udendørs stemning med de forskellige boliger. Fik hurtigt pakket ud og kørte ned til Cecilie, kun et par kilometer fra hotellet.

Middag med pigerne i Goslar

Vi fandt hurtigt pigerne på Harz Camp Goslar, en hyggelig lille plads med flot sanitær bygning og i gang med renovering af pladsen. Vi aftalte at mødes senere for at tage en tur ind til byen og spise aftensmad. Dagen efter var vi på tur med pigerne som guider. Meningen var en smut til Bloksbjerg med det gamle damplokomotiv. Men da vi ankom til stationen var der så mange mennesker, der stod i kø og med henblik på corona situationen valgte vi det fra. I stedet kørte vi rundt i Nationalparken og nød det smukke område. Vi endte i Wernigerode, hvor vi travede op til det gamle Wernigerode Slot.

Det må blive en anden gang

Udsigten fra Wernigerode Slot

Slottet var ellers midlertidig lukket for publikum grundet en større renovering. Men en venlig sjæl tilknyttet slottet tog os og et par turister mere med på en lille rundvisning. Han fortalte os med stor begejstring om slottets historie. Således fyldt op med historiske minder drog vi videre ned i byen og spiste frokost i den gamle bydel. Efter 3 dage sammen med pigerne i Harzen gik turen det sidste stykke hjem til Danmark. En noget anderledes sommerferie var slut og vi ser frem til, at ferien næste år bliver under andre former. Så er det bare, at håbe på, at der er kommet styr på coronaen. Vi blev ihvert tilfælde bekræftiget i, at vi ikke er til bungalows og hotelferie. Campingvognen er som ny igen, så nu venter vi på sæsonen 2021.....

  • Wernigrode Slot, indgangs port

  • Wernigerode, indenfor murerne

  • Wernigerode slotsplads

Frokost i Wernigerode