Camping Clair Vacances Alsace

Vores plads 1. dag i Alsace

Efter en køretur på en ca. 4-500 km nåede vi frem til Alscae, hvor vi vi ville prøve at få plads på Camping Clair Vancance ved Herrlisheim-pres-Colmar, tæt på Colmar og nærliggende spændende udflugtsmål. Da vi gerne ville have en 3-4 dage, fik vi først anvist en lidt kedelig hjørneplads, men kunne flytte til en bedre dagen efter. Så ud med markisen og støttebenene ned. Der skimtes en Alsace Riesling på bordet.

Eguisheim, skulle vi ikke lige købe........

Lille torv i Eguisheim

God plads for enden af vejen

Næste dag skiftede vi plads og da vi var inkvarteret kørte vi en tur til den lille by Eguisheim. Eguisheim ligger ca. 5 km syd for Colmar og er med på vinruten i alsace. Det betyder samtidigt, at det er et stort turistmål og en masse mennesker besøger byen. Vi fandt nu en pæn stor P-plads i udkanten af byen og begav os til fods ind til centrum. Byen er nærmest bygget op som en gammel vognborg, kendt fra amerikanske westerns.

Eguisheim

Cecilie klar til bytur

Man rutter ikke med pladsen

Det lille torv i Eguisheim

Hyggelige gamle huse og stræder

Vi fik os lige klemt ind til frokost

Eguisheim er med sin placering på Alsace Vinruten godt besøgt året igennem og det var heller ikke undtagelsen denne dag. Men trods de mange mennesker var det til at komme til og vi hyggede os hele dagen. Fik besøgt et par stykker af de lokale forhandlere af Alsace hvidvinene og sluttede dagen af med frokost på en dejlig lille restaurant. Mætte af indtryk og dejlig mad vendte vi næsen hjem til pladsen først på den lune sommeraften.

 

"Katedralen" i Colmar

Colmar

Ferien lakkede mod enden, men vi skulle da lige en tur til Colmar inden vi vendte næsen mod nord. Så endnu engang ud i bilen og køre de ca. 20 km. til centrum, hvor vi fandt et P-hus i nærheden af Centre Ville. Colmar siges at være den mest alsaciske by med dets 1000 årige historie og mange charmerende bygninger og steder. Bl.a. Petite Venice med dets små kanaler og mange cafeer. Colmar er absolut et besøg værd. Parker på Avenue de la République i P-kælderen Rapp, så er du lige ved "indgangen" til Centre Ville. Vi brugte det meste af dagen i byen med at slentre i de små hyggelige stræder, handle lidt god Alsace vin og nyde en frokost i Petite Venice. Mætte af indtryk gik det sidst på dagen hjem til pladsen og begynde at pakke til hejmturen.

Frokost i Petite Venice

Petite Venice

Farvel til Colmar og Alsace for denne gang

En dejlig ferie med vores store datter lakkede mod enden og vi begyndte turen mod nord, dog i herligt solskin. Efter ca. 600 km, da klokken nærmede sig 19, fandt vi pladsen Birkensee lidt syd for Hannover. http://www.camping-birkensee.de/index.php  Altid spændende at komme til en plads, man intet aner om. Men som de fleste tyske pladser inde i landet nær motorvejen var denne ganske fin med det sædvanlige overtal af fastliggere. Pladsen er placeret rundt om en lille sø og området på den anden side af søen væk fra receptionen kan man holde uden at koble af. Perefekt til transit og en lille bierstaube med ganske god mad. Efter en god nats søvn gik det det sidste stykke hjem til Danmark.

Udsigt over Birkensee

Camping Birkensee - tak for denne gang