På vej til Dordogne

Camp Soleil Plage

Med kun et par hundrede kilometre til Sarlat-la-Caneda i Dordogne håbede vi at være fremme, så vi havde mulighed for at finde en god plads. Vi havde ikke booket noget i forvejen, da vi ville prøve, at komme så tæt på Sarlat som muligt. HA, HA ,HA - Anne havde udset sig Camping Le Montant som en af de nærmeste og vi begav os ud i intetheden af en meget smal landevej, som i meget smal. Da vi nåede frem til pladsen levede den vist ikke helt op til fruens forventninger. Så vi tog en hurtig beslutning - når vi nu ikke kunne være nær Sarlat ville vi ned til Dordogne floden.

Domaine de Soleil Plage

Restauranten på Soleil Plage

Så vi kørte ned til Camping Soleil Plage, som vi vidste fra tidligere lå helt ned til floden. Her var vi heldige at få en plads, godt nok ikke helt nede ved floden, men trods alt en OK plads. Soleil Plage er et virkeligt dejligt sted og som sagt kan du så ligge helt nede ved floden - hvis du bestiller i rigtig god tid 🤪 Her er velholdt, swimmingpool, fin bar/restaurant, pæne sanitetsforhold og en dejlig atmosfære. Til børnene er der flere underholdningsmuligheder.

Vores lille lokale by: Montfort

Montfort - her sker absolut intet

Direkte adgang til floden

Dordogne dalen er fyldt med oplevelser lige fra de gamle slotte og fæstninger til idylleriske små landsbyer og grotter fra istiden, Her er simpelthen masser af se på. Ikke at forglemme Sarlat, som er en fantastisk gammel by med små smalle gyder og hyggelige skyggefulde torve. I byen Sarlat er der en stort marked hver dag, så her er der også masser at se. Så selvfølgelig var vi oppe i byen et par gange.

Marked i Sarlat - fruen er fristet

Château Milandes

Vi brugte vores uge i Dordogne til skiftevis at slappe af på pladsen og køre småture i området. Bla. besøgte vi Château Milandes, hvor Josefine Baker boede i knap 30 år, http://www.milandes.com/gb/ og Château Castelnaud, Frankrigs mest velbevaret fæstningsanlæg, http://castelnaud.com/en/ . Når man nu kun er 40 km fra Henriks lille sommerhus, måtte vi selvfølgelig også lige besøge Château Cayx igen. http://www.chateau-de-cayx.com/dk/histoire.php  Bagefter nød vi frokosten i Cahors med udsigt til floden Lot.

Château Castelnaud

Château Cayx

Cahors

Dordogne

Sarlat

Foie Gras køb hos den lokale bonde

Château Milandes

Château Cayx

Aftenstemning i baren på Soleil Plage

Efter en fantastisk uge ved Dordogne var det tiden at vende næsen nordpå 😥Camping Soleil Plage er en dejlig plads med fine facilliteter of perfekt som udgangspunkt til at udforske om rådet. Tæt på den historiske Sarlat, de hyggelige byer langs floden, imponerende slotte og fæstninger og ikke at forglemme: fantastisk mad og vin. Vi kommer helt sikkert igen. Her kommer lige et par fotos mere fra Dordogne:................

Falconer show på Milandes

Anne tæt på at kollidere med den amerikanske ørn

Sarlat

Pladsens strand

Marked i Sarlat

Her vil vi ligge næste gang

Pladsens swimmingpool

Camping Berger i Köln

På vejen hjem havde vi 3 overnatninger ved Paris, Køln og Lübeck inden vi atter var hjemme i Bregenrød efter en fantastisk dejlig ferie. Både Biarritz og Dordogne kan klart anbefales - vi har ikke været der for sidste gang. Så nu må vi se, hvor næste års tur går hen.......... Frankrig - Italien, who knows !!!

Vi slutter af med det bedste Party band i provinsen............