Château de Chenonceau

Vi ankom til slottet ved middagstid og blev igen imponeret over, at man formåede at bygge disse kæmpe paladser i 1500 tallet. Slottet er i dag i privat eje, da det i 1913 blev opkøbt af familien Menier. Under 2. verdenskrig hjalp slottes beboere de franske jøder til flugt gennem slottes adgang over floden Cher.

Ud over selve slottet bliver man lidt imponeret over de haver, der anlægges. Fantastisk gartner arbejde - det må være et fuldtidsjob. Da vi synes at vi havde fået set hvad vi ville, var dagen stadig ung og vi besluttede at køre til Chêdigny. En lille by som skulle være kendt for sit overvældende blomsterhav.

Den store hall, der bl.a. er anvendt som hospital under diverse krige.

Floden Cher som slottet er bygget henover

Slottes bagudgang, hvorfra man hjalp jøderne ud i friheden.

Hovedgaden i Chêdigny

Byen var beskrevet i diverse turist guider, så vi forventede masser af mennesker i den lille by. Men nu var vi virkelig kommet på landet. Borset fra os selv, virkede byen mennesketom !! Men blomster og grønt var der da. Meget flot og hyggeligt. Vi ledte efter et sted at spise frokost, men opgav da byen stort set var uddød. Så hjem til pladsen, en dukkert i poolen og hjemmelavet frokost.

HALLO, hvor er du !!

Letbane i Tours

Efter et par dage med ren afslapning kunne vi mærke, at vi savnede lidt asfalt og byos, så vi afsatte dagen til at besøge "hovedstaden" i Loire, Tours. Byen skæres igennem af floderne Loire og Cher. Cykelklassikeren Paris-Tours køres hvert år i oktober og er sæsonens sidste i Pro-Touren. Byen har et rigtigt hyggeligt centrum med et mylder af små butikker, cafeer og restauranter.

Et af mange hyggelige torve i Tours

Finurlig byggeri i Tours

Mon vi kan finde et ledigt bord .....

Vi nød dagen i Tours i fulde drag. Her er masser at se på, især i den gamle del af byen. Efter at have travet stræde op og ned, en god frokost og handlet lidt gik næsen hjemad mod campingpladsen. Tiden i Loire dalen var ved at rinde ud, men vi skulle lige have et sidste slot med på vejen - det store Château de Villandry med dets berømte flotte haveanlæg. http://www.chateauvillandry.fr/en/

 

Château de Villandry, (foto fra slottes hjemmeside)

En lille bid af haven på Villandry

Slottet er bygget under renæsancen og et af de eneste, der ikke har huset en kongelig - læs evt. mere under slottes hjemmeside. Slottet er igen fantastisk, men mere imponerende er det kæmpemæssige haveanlæg, som både har prydsplanter, men også en alsidig urtehave. Vi købte da også lidt med hjem. Efter et par timer på Villandry trængte vi til lidt at styrke os på. Lige udenfor indgangen til slottet lå en lille bistro. Nu skulle man tro, at det var en rigtig turistfælde, men vi havde læst på lektien hjemmefra og havde fundet ud af, at stedet var nævnt i Michelin Guiden. Vi skulle hilse og sige - Det var fantasisk ::

Denne lille gårdhave er et besøg værd.

Tid at tage afsked med vores lokale sø på Parc de Fierbois

Opholdet på Parc de Fierbois var ved at være slut og vi skulle vende næsen nordpå. Som sagt levede pladsen ikke helt op til vores forventninger, men vi fik da oplevet en masse og slappet rigtig godt af. En anden gang vil vi nok bo tættere på selve Loire floden, så man slap for de lange køreture og eventuelt fandt en plads i nærheden af en lille by med lidt liv.

Videre til Alsace: http://www.halaje.dk/10293854