Kitesurfere ved Sankt Peter-Ording

Solnedgangen Nordseecamping zum Seehund

Sammen med Jensens drog vi onsdag i uge 43 mod syd for at holde et par tiltrængte fridage på Nordseecamping Zum Seehund, ca 5 km fra Husum. Pladsen var valgt da den lå tæt på Husum og helt ud til diget, som skulle holde Nordsøen i ave. Vi ankom sidst på eftermiddagen i fuldt solskin og fandt et par gode pladser, hvor vi mente, vi lå i læ for den kraftige blæst. Det viste sig, ikke at være korrekt....Vi var dårligt blevet færdige med opstillingen, da uvejret brød løs. Det stormede og regnede helt vildt, men vi hyggede os sammen  med fælles aftensmad i forteltet, da vi mente, at vi havde styr på tingene.

Der pløkkes af fru Jensen

Skyerne trækker sig sammen og vi bydes velkommen af uvejr.

Så fik vi vendt enden op mod vinden - læg mærke til, hvor meget vinden presser på endestykket !

Efter en god nats søvn - kun afbrudt af et natlig cheek af fortelt, vågnede vi til en pragtfuld morgen, hvor solen skinnede fra en skyfri himmel. Da vi kiggede over mod Vivi og Rene, så vi, at de var i gang med at pille forteltet ned. !!

Det viste sig, at stormen havde fået fat i den ene side af deres telt og lavet en lille flænge, hvilket resulterede i en mindre oversvømmelse i forteltet. Mens Vivi og Rene fik hængt deres ting til tørre, kom lejrfatter forbi og anbefalede, at vi vendte vores vogne, så de lå med enden ud fra parcellen. Samtidig fortalte han, at de ventede kraftig storm senere på dagen. !!

Men skulle jo være et skarn, hvis man ikke lyttede til en mand med mange års erfaring fra området. Så vi hev vores 240 pløkker op, vendte vogntoget og stormsikrede boligen. Det var ligesom den dag der gik med det.....

Pladsen set oppe fra diget

Der er "sgu" langt til "klitterne"...........

"Hvor er Nordsøen, Vivi?".

En af grundene til, at vi havde valgt pladsen var, at vi troede, at havet og klitterne lå lige bag diget og at vi kunne nyde vores aftenture langs havet og i klitterne........Jamen, hvor naiv kan man dog staig være i vores alder ! Pladsens hjemmeside prydes bl.a. af et billede, hvor man ser folk ligge og dase i klitterne og havets brusen nærmest høres ud af PC'en. Men da vi konfronterede lejrfatter, fortalte han at fotoet stammede fra badesøen et lille stykke fra pladsen, og at der om sommeren kunne være 3-400 besøgende !! Vi kunne nu ikke lige genkende situationen.

 

Friedichstadt

Hvem sagde "Mini".....

Nå, men manglende Nordsø skulle jo ikke spolere ferien, så vi satte os i automobilet og kørte tur i lokalområdet. Første stop på turen var Friedichstadt, hvor vi slentrede rundt i den gamle bydel. Meget hyggelig lille by, men desværre bar den præg af, at sæsonen var ved at være slut - til damernes store misfornøjelse. Da Vivi og Anne var små var de flere gange på camping med deres forældre i Tönning, så næste stop blev........Tönning.

Tönning

Gourmetfrokost i Tönning

Tönning - "Æv, her er heller ingen butikker"

Tönning var nu endnu mere lukket ned for vinteren. Men vi var da en tur nede i den gamle havn, hvor bådene lå på bunden, da det var ebbe på det tidspunkt, hvor vi var der. Vi søgte efter et lokalt ydmygt sted, hvor vi kunne indtage en frokost, men der var kun de 5-stjernede hoteller eller pølsemanden at vælge imellem !

Ja, vi fik karrywurst...................og vendte hjem til campingpladsen til en velfortjent kaffe med avec og efterfølgende "morfar".

Indkørsel til pladsen

Ny sanitetsbygning

Rigtig god plads omkring os

Frokost i Husum

Om lørdagen blev vi enige om at pakke fortelt og markise sammen, da man lovede dårligt vejr til om søndagen. Så vi blev enige om at spise frokost i Husum og aftensmad på pladsens restaurant. I Husum var der lidt mere liv, end i de 2 andre byer, vi havde været. Så shopping-genet blev kraftigt stimuleret. Efter lidt sigtseeing endte vi nede på havnen, hvor vi nød en udendørs frokost i det dejlige vejr.

Inspireret af det dejlige vejr besluttede vi, at køre til St. Peter-Ording. hvor vi ville kunne komme tæt på Nordsøen og klitterne. Efter en halv times kørsel dukkede byen op og da vi nærmede os stranden kunne vi se et hav af "drager" oppe i luften.

Husum Slot

"Drageflyverne" troede vi...

"Dragerne" viste sig at være kitesurfere, der trodsede de store bølger og boltrede sig på havet. Jeg tror, at der var mindst 100 surfere samlet og vi var overrasket over, at de ikke blev filtret ind i hinanden. Efter at have set havet og blevet blæst godt igennem var det tid at komme hjem og pakke ned. Vi havde spurgt i receptionen om restauranten have åben. Den havde den da, men det var jo sæsonafslutning, så der var én menu og den var tysk ! Desuden ville der være en del fastligere til stede for at markere sæsonafslutningen. "Om vi havde noget imod dette ?".

Balou i sit es

Fællesspisning med fastliggerne

Det havde vi da ikke, så vi troppede op og nød en god gang tysk braskartofler med grønkål, pølse, hamburgeryg og flæsk. En ung mand underholdte med dæmpet guitar og sang, så det var en fornøjelig afslutning på ferien.

Søndag gik det så mod København efter et par dejlig afslappende dage i det nordtyske. Campingpladsen var rigtig god, men området omkring var lidt for kedeligt efter vores smag. Lange endeløse marker og marsk, hvor der ikke var rigtigt noget spændende af se på. Undtagelsen var de små byer vi besøgte. En anden gang søger vi nok lidt længere mod øst eller omkring Lüneburger Heide.