Så er vi installeret på Parc de Fierbois

Først på eftemiddagen nåede vi frem til Parc de Fierbois og chekkede ind hos en ung pige i receptionen. Hun havde kun været der 1 uge, så det tog lidt tid med formaliteterne. Vi fik anvist 4-5 ledige pladser, så vi tog en vandringstur rundt på pladsen. Der så nu ud til at være masser af ledige parceller, men tænkte at de nok ville blive fyldt den kommende weekend. Vi fandt en god plads inde i skoven med både skygge og lidt sol. Hurtigt, jah nogenlunde hurtigt blev vi installeret og så frem til 12 dage i Loire dalen.

Mor og datter slapper af

Afslapning ved pladsens sø

Næste dag vågnede vi op til blå himmel og en 26-27 grader, så vi tænkte, at vi ville benytte dagen til at gå en tur på pladsen og se, hvad den kunne tilbyde. På pladsen findes et pænt supermache, hvor man kan købe de fleste fornødenheder. Der er en stor sportsplads med tennis, fodbold, bueskydning m.m. Et stort poolanlæg, petanqbaner, bar, og restaurant. Nede ved søen er der placeret endnu en pool som er overdækket. Så der er masser af facilliteter, både for de unge og de voksne. De sanitære forhold er dog ikke noget at skrive hjem om. Gamle og nedslidte.

Overdækket pool ved søen

Poolanlægget

Det er ikke Lego, men et ægte slot

Loire dalen er især kendt for sine mange overdådige og berømte slotte. Så dem skulle vi selvfølgelig ud at se nogle stykker af. Nu lå campingpladsen ikke lige ved Loire floden og derved et sykke væk fra de fleste seværdigheder, men i en omkreds af ca. 30-40 km kunne vi nå nogle af de nærmeste. Vi lagde ud med at køre til Château d'Ussé, som bl.a. er kendt for at være inspirationskilde til eventyret om Tornerose. Det siges at forfatteren Giovanni Battista Basile i løbet af 1500-1600 tallet boede på slottet mens han skrev evntyret. Den oprindelige udgave er noget mere barsk end den udgave som Brd. Grimm fortolkede.

Mor og datter klar til at udforske Château d'Ussé

Man kan ikke andet end blive imporneret, når man ser disse kæmpe bygnigsværker, som er bygget 1 1400-1500 tallet. Dengang havde man ikke de maskinelle hjælpemidler, som vi kender i dag.

Château d'Ussé har man gjort en del ud af, at give et indtryk af hvordan slottet ville have set ud indvendig i 15 - 1600 tallet. I stedet for tomme sale, som man ser mange steder, havde de placeret voksfigurer i de forskellige rum og det virkede ligesom mere autentisk. Efter at have vandret rundt på slottet et par timer tog vi chancen med det nærliggende lokale hotel for at få frokost. Det var en rigtig god ide. Dejlig mad og fremragende betjening. Derefter hjem til pladsen for at slappe af.

Slotskirken på Château d'Ussé

Udsigt fra Château d'Ussé

Château d'Ussé

Kælderen på Château d'Ussé

Château d'Ussé

Lidt af haven på Château d'Ussé

Dejlig frokost på Hotel Le Clos d. Usse

Så gættes der Kryds og Tværs

Vi skiftedes til at slappe af på pladsen og køre på sigthseeing, så dagen efter besøget på Château d'Ussé var der dømt pool og hygge på pladsen, mens vi fandt ud af, hvad vi skulle opleve næste dag. Valget faldt på Château de Chenonceau, som ligger 30 km. fra Tours nær landsbyen Chenonceau ved floden Cher. Slottet blev opført 1515-1521 af Thomas Bohiers, kong Frans 1.s finanssekretær.

Lidt mere Loire her: http://www.halaje.dk/10293856

 

Château de Chenonceau