Solnedgang over Skagen

Motion efter den store frokost

Påskeferien startede hos Vivi og Rene i deres nye sommerhus ved Ordrup Næs. Her mødtes hele famlien til påskefrokost om lørdagen. Vi havde campingvognen med, da vi skulle videre på en lille ferie til bl.a. Skagen. Så søndag middag gik det videre til Odden Færgehavn, hvor vi tog færgen til Aarhus (ikke billig) Efter et par timers kørsel nåede vi frem til Tornby Strand, hvor vi fik klemt campingvognen ind på Britta og Allans grund.

 

Udsigten fra Britta og Allans sommerhus, ikke dårlig

Resterne af Mårup Kirke

Hos Britta og Allan trådte vi lige ind i familiens påskefrokost - ikke dårligt.

Vejret i Tornby var fint uden at være prangende, men vi fik da kørt en lille tur i lokalområdet, fint guidet af vores gamle naboer. Bl.a. fik vi genset Mårup Kirke, som nu er helt er ædt af Vesterhavet. Et smut til Hirtshals og så hjem til en dejlig middag. Tirsdag formiddag gik det så mod Skagen.

Installeret på Skagen Camping i solskin

Vi blev ikke klemt sammen

Campingpladsen skimtes i horizonten

Vi ankom til Skagen Camping sidst på eftermiddagen og kunne selv vælge og vrage mellem stort set alle parceller på pladsen. Vi fandt en plads nær sanitetsbygningen, som lå nogenlunde i læ. Selv om solen skinnede blæste det en hel del. Så vi lod markisen blive inde i denne omgang. Da vi var installeret gik vi en tur hen til det nærliggende udsigtpunkt, vi var blevet anbefalet af campingmutter. Her var en forrygende udsigt over Skagen, hvor vi bl.a. kunne se campingpladsen fra oven og helt ud til Grenen.

 

Gl. Skagen

Gl. Skagen

Onsdag vågnede vi til delvis solskin og cyklerne blev taget frem og blev gjort klar. Turen gik først til Gl. Skagen, da den lå nærmest pladsen. Jeg har ikke været i Skagen siden barndommen, så meget er sikkert slettet fra huskommelsen. Men jeg mindes, at der var mere liv i Gl. Skagen end tilfældet var denne dag. Bortset fra Ruths Badehotel og et par stykker mere, savnede jeg butikker, cafeer o.lign. Måske husker jeg forkert og blander Gl.Skagen og Skagen sammen 😋 Vi rundede stranden og cyklede derefter ind til Skagen. Her var der straks mere liv og måske er det der jeg var som barn. Gågaden blev udforsket og vi nød en god frokost inden turen gik hjem til pladsen.

 

Drachmanns hus Villa Pax i Skagen

De historiske detaljer genopfriskes

Dagen efter var det blæsende og gråvejr, så det blev til kulturdag med rundtur i bilen til de forskellige seværdigheder. Første stop var Holger Drachmanns hus, hvor alt står som han lige havde forladt det. Selv hans morgensutter og nathue ligger på og ved sengen. Den kendte dansker levede et rastløst og broget liv, især i Hornbæk og Skagen, hvor hans gravkammer ligger ude på Grenen.

Anna og Michael Anchers hus

Efter Drachmann gik turen nogle få meter videre til Anne og Michael Anchers hus. Deres hus er også ganske godt velbevaret og man får et fint indblik i, hvordan man boede på daværende tidspunkt. Til sidst snuppede vi lige Skagens Museum og så alle de flotte værker, man har set på tv og andre medier. Men noget helt andet er at se dem "live". Vi endte dagen på Grenen inden vi rundede Ruths Hotel, hvor vi bestilte bord til om aftenen - og det kan klart anbefales at nyde et måltid her, fantasisk veltillavet og super betjening.

Drahmanns gravkammer, tegnet af P.S.Krøyer

Gourmet og topklasse betjening

Så bliver det ikke bedre...

Efter 3 gode dage i Skagen gik det sydpå mod Ribehøj. Vi havde hørt om pladsen gennem vores famile og nu skulle det undersøges det der Gourmet Camping,,..

Pladsen ligger ude i intetheden omgrænset af lidt træer og lav bevoksning med 2 "put and take" søer. Der er kun plads til en ca. 25 campingvogne, men der var flere at vælge imellem, på det tidspunkt hvor vi kom. Når man træder ind i receptionen føler man sig hensat til et 5 stjernet hotel. Der er mere end flot - det skal opleves.

Udsigten fra vores parcel

Camping restaurant !!!!!

Bygningen indeholder, foruden receptionen en meget flot restaurant, hvor man kan nyde fantastisk lækker mad. Her får du gourmet til rimelige priser.

Bad og toilet er en oplevelse i sig selv. Her kan selv de kongelige ikke beklage sig. Bare synd, at der ikke er så mange. Men der er vist ved at blive opført en ny sanitetsbygning, som vi forstod det. Ribehøj kan klart anbefales til en forlænget weekend, hvor man trænger til at blive forkælet. Efter en lille uge i det jyske gik det så atter mod Sjælland.

 

Ny bygning med køkken og baderum under opførelse