Vandspejlet i Bordeaux

Frokost i Bordeaux

Vi forlod Pavillon Royal lørdag formiddag og satte kursen mod Bordeaux, en tur på ca. 200 km. Vi fulgte A 63 og det gik stort set uden de store trafikale vanskeligheder før vi ramte ringvejen omkring Bordeaux. Så gik det til gengæld fuldstændig i stå. Det tog ca. 1½ time at nå frem til campingpladsen i den nordlige ende af byen. Men vi fik plads på Camping du lac Le Village og fik markise og støttebenene slået ud. https://www.camping-bordeaux.com/  Selve campingområdet var typisk bycamping med slidte parceller og ukrudt hist og pist. Til gengæld var sanitetsbygningen fin og velholdt. Desuden havde pladsen en gourmet restaurant og nogle flotte hytter. Men vi var her først og fremmest for at opleve Bordeaux og Pilat klitten.

Village du Lac

Centre Ville Bordeaux

Vi stod op til en overskyet dag, så det passede fint til en bytur. Der var bus stoppested lige udenfor pladsen, så vi tog med til nærmeste sporvogn og kørte ind til centrum af Bordeaux. Vi stod af ved en stor plads lige ved Operaren og begav os ind i de små gader. Selv om det var søndag var der masser af butikker, som havde åbent- så det tog sin tid at komme frem 😎 Vi slog os ned på et af de utallige små torve og fik frokost og nød gadelivet. Mætte og veltilfredse begav vi os derefter ned mod Gironde.

Skulpturen gik igen flere steder i byen - fandt aldrig ud af hvorfor !

Det er IKKE VIvi på vandspejlet

Her nydes søndagen

Det var tydeligt at se, at franskmændene nød deres søndag her langs floden, hvor de havde medbragt madkurve og vin. Der var forskellig optræden af gadekunstnere og i det hele taget en god stemning. Vi så bl.a. tre unge artister udfører nogle halsbrækkende øvelser til stor fornøjelse for det store publikum. Det var efterhånden tid til at vende næsen mod campingpladsen, så vi gik langs floden til vi fandt en sporvogn, hvorefter vi kørte retur til Le Lac.

Gade artister i Bordeaux

Pilat vandrerklit - 60 mio. tons sand, 2,7 km lang, 500 m bred, 117 m høj,

Nu har jeg nået toppen, mor - hvad fa.... sku jeg egentlig her !

Næste "morgen" kørte vi de ca. 60 km ud til kysten for at bese den berømte vandreklit Pilat (Pyla). Vejret var dejligt, blæste en del, men ellers skinnede solen fint med lidt hvide skyer. Vi ankom til P-pladsen og begyndte vandringen hen til klitten. Her var rigtig mange mennesker, som ville det samme som os !! Vi når hen til foden af klitten og fatter ikke helt alt det sand. Klitten er enorm og vi tror næsten ikke vores egne øjne. Der er 117 m til toppen, men op det skal vi sgu. Fra toppen af klitten er der en fantastisk udsigt til alle sider, hvor man kan se milelangt. Vinden er ret kraftig her på toppen og sandkornene fyger omkring. Flere af de små børn som er slæbt med op græder og vil ned. Vi suger alle de flotte indtryk til os og begiver os ned igen af denne enorme sandbunke.

Så er det frem i vognen, frue

Dune Pilat - fin udsigt

Arcachon

Ved Dune Pilat var der ikke nogle steder der fristede til en frokost, så vi kørte til den nærliggende badeby Arcachon, kun 3-4 km væk. Med lidt besvær fandt vi et sted at smide bilen og vandrede ind til centre ville. Byen var fyldt med masser af turister, men vi fandt dog et lille torv og en hyggelig restaurant, hvor vi fik stillet vores sult. Området omkring Arcachon kunne godt friste til et besøg igen. Men nu var det hjem til pladsen, for vi skulle videre i morgen til Dordogne.

Dordogne: http://www.halaje.dk/10293859