Mols Sommeren 2019

Ebeltoft Strand Camping

Krykhusaren

Sommeren forløb en hel del anderledes end vi lige havde tænkt os. Men kort fortalt havde vi booket på en lille plads i Frankrig nede omkring Agde allerede i november. Til jul får vi at vide, at vi skal være bedsteforældre, og fødslen forventes i vores sommerferie. Det kan vi jo ikke gå glip af og afbestiller vores booking.

De kommende forældre inviterer os i stedet med til Kreta 7 uger før termin. Men svigerdatter bliver indlagt med fostervandsforgiftning og barnet tages ved kejsersnit. (mor og barn har det godt) Kreta afbestilles.

Så tænker fruen og jeg, at vi i stedet tager en tur op langs den jydske kyst. Ugen før vi skal afsted sprænger fruen achillessenen. Jylland langs kysten aflyses. Anne bliver udstyret med en støttestøvle og må ikke støtte på benet. Vi bliver enige om, at prøve en tur til Mols, så det blev kurs mod Ebeltoft Strand Camping.

 

3. række fra stranden

Anne ville meget gerne have havudsigt, men samtidigt ikke for langt fra toiletbygningerne grundet hendes handicap. Vi fik en fin plads i 3. række, hvor vi kunne nyde udsigten, da der kun lå et lille telt på rækken foran. Det holdt dog kun 2 dage førend en stor campingvogn lagde sig lige i midten, ikke til højre, ikke til venstre, men absolut lige i midten af parcellen !!

Før udsigten blev ødelagt

Så røg vi lige bag denne

Grundet blæsten kom lige en side mere på

Ebeltoft Strand Camping er en rigtig dejlig plads, der ligger lige ned til stranden og i gåafstand til Ebeltoft. Hvis man ikke lige har en sprængt achillessene. Pladsen er velbesøgt, parceller både under træer og langs stranden. Der er 2 toiletbygninger som er pænt rene, men dog nok snart skal moderniseres. Lige udenfor pladsens indgang holder en streetfoodvogn, hvor du kan få grillkyllinger m.m. Alt i alt en fin plads vi gerne besøger igen.

Ikke nemt på toppede brosten

Grundet Annes ben blev det i sagens natur ikke til de mange og lange udflugter. Men vi vovede os da ind til Ebeltoft med kørestol og krykker. Ebeltoft er en rigtig gammel og charmerende lille købstad, som kan dateres helt tilbage til år 1301. Mest berømt er nok det lille rådhus fra 1576, som er kendt for at være Europas mindste rådhus. Da byen jo er så gammel er der belagt med brosten overalt og det gjorde det ikke nemmere at komme frem for os.

Farvergården

Det gamle rådhus

Tiltrængt frokost

Men vi fik slæbt os igennem den gamle hovedgade op til det lille rødhus og tilbage igen. Fik et lille indtryk af den gamle købstad og sluttede af med en dejlig frokost i en af de mange hyggelige gårdhaver. Men vi må tilbage en dag hvor vi begge er mere mobile. Ebeltoft er en skøn lille by, hvor man sagtens kan få flere timer til at gå.

Frokost med udsigt til Jylland

Ud over Ebeltoft fik vi set Glasmuseet på havnen med udsigt til fregatten Jylland. Vi besøgte også en dansk vinavler, hvor vi blev vist rundt på marken og i den lille gårdbutik. Han laver en fremragende hvidvin og en dessertvin. Vi prøvede at kære ud til Kalø Slotsruin, men da vi kom derud kunne vi hurtigt se, at det var umuligt for Anne, at komme derud. Så det blev kun til en frokost med udsgt til Kalø. Efter en uge på Ebeltoft Strand Camping gik det hjem igen. Så trods alt fik vi lidt sommerferie i 2019.

 

Hylkegård vinmark

Kalø Slotsruin