LaSfinge

Små hytter til de glade vandringsmænd

La Sfinge viser sig, at være en rigtig lille hyggelig plads. Der er ikke mange parceller til store vogne, måske højst 5-6 stykker. Men massser af teltpladser og små hytter til backpackere. Pladsen er meget kuperet som det kan ses på det lille foto. Så selv om man muligvis kunne klemme en campingvogn ind på parcellerne højere oppe, er det umuligt, at komme derop. Her er en meget lille butik med de mest nødvendige varer. Men 100 meter fra pladsen ligge et fint lille supermercado.

Teltpladser og backpackere

Deiva Marina

Deiva Marina - stranden

Pladsen ligger 3 km fra stranden og Deiva Marina, så cyklerne blev brugt flittigt. Det var en fin strand med fint sand og temperaturen var yderst behagelig 😎Selve byen er der ikke så meget at råbe hurra for. En hel del butikker var lukket og det var småt med cafeer og restauranter. Men det var jo først og fremmest på grund af Cinque Terre vi valgte at tage hertil. Og der blev vi ikke skuffet.

Vi venter på toget til Monterosso

Ankommet til Monterosso

Cinque Terre består af disse her 5 fantastiske byer, der nærmest er klinet op af bjergvæggen: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore. Cinque Terre er desuden med på UNESCOs verdensarvsliste. Vi tog toget til den første by Monterosso, med intensionen om at gå til de næste.........Det blev oplyst at der var ca 3 km til næste by til fods og det mente vi jo nok, at vi kunne klare. Man fortalte bare ikke, at det gik op, op ,op af bjerget - det var virkelig en tur der trak tænder i den varme. Men en fantastisk oplevelse at gå så højt oppe og nyde udsigten over Middelhavet. Det kan ikke beskrives, så her følger et par fotos fra turen:

Så starter stroppeturen.....Monterosso i baggrunden

Dette er luksus udgaven af stien - flere steder var uden afskærmning

Så går det opaf

Så nærmer vi os heldigvis toppen.........

Vernazza skimtes forude

Vernazza - 8-10 liter koldt øl venter forude.....

Så bliver fødderne kølet ned

Vernazza

Vi blev ret hurtige enige om, at resten af byerne måtte vi se på en anden måde. Så et par dage efter tog vi med toget til den sidste by, Riomaggiore og sejlede langs kysten retur mod Monterosso. Det blev en mere behagelig oplevelse. Da vi have været en uge i Deiva Marina pakkede vi ned og satte kursen mod Lidoen.

Efter en begivenhedsløs køretur over Po sletten, nåede vi frem til Cavallino først på eftermiddagen og ankom til Europa Camping Village.

Fortsættes her:

http://www.halaje.dk/10293847

Vi forlader Riomaggiore